بیوگرافی ستار

6 سال پیش
عکس اینستاگرام ستار
4/5 - (16 امتیاز)

بیوگرافی ستار همراه با جزئیات و حاشیه ها و عکس ها و تصاویر اینستاگرام

عبدالحسن ستّارپور مشهور به ستّار (زادهٔ ۲۸ آبان ۱۳۲۸ در شادگان)، خوانندهٔ موسیقی پاپ و سنتی ایرانی است.

زندگینامه ستار

بیوگرافی ستار

فارغ التحصیل لیسانس اقتصاد بین المللی از مدرسه عالی بازرگانی (دانشگاه علامه طباطبایی فعلی) می باشد پدرش اهل کشور جمهوری آذربایجان است.

آغاز کار هنری

استعداد ستار و مهارت او در موسیقی سنتی و پاپ ایرانی به او کمک کرد تا به یکی از محبوب‌ترین چهره‌های موسیقی ایران تبدبل شود. محبوبیت ستار در سن ۲۲ سالگی با خواندن ترانهٔ خانه به دوش که بر اساس سریال خانه‌به‌دوش (مراد برقی) به کارگردانی و بازیگری پرویز کاردان بود آغاز گشت. بعدها ستار ترانه‌های بسیاری از برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی را خواند و جزء خوانندگان خانوادهٔ سلطنتی ایران گشت.

حاشیه ها

از تولد تا سربازی ستار
متولد خیابان سلمان و بزرگ شده خیابان شهباز هستم. ما چهار برادر بودیم که کودکی مان با بازی های فوتبال محله ای سپری شد، بعد از دبیرستان در پادگان کرج و هتل وحدت و سپس در مشهد بعنوان سپاه دانش خدمت سربازی ام را گذراندم. سپس مدتی به عنوان کارمند بیمه اجتماعی بودم.

تحصیلات ستار
دوران کودکی و نوجوانی خود را در شهباز تهران گذراند. ستار تحصیلات خود را در دبستان و دبیرستان اقبال به اتمام رساند و کارشناسی را در رشتهٔ اقتصاد بین‌المللی از مدرسه عالی بازرگانی که در حال حاضر معروف به دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی است ، گرفت.

علایق ستار
او به زمینه‌های مختلف هنری و ورزشی به خصوص فوتبال علاقه‌مند بود و در تیم‌های فوتبال بازی می‌کرد. حتی بعدها در جوانی و میان‌سالی نیز علاقه‌مند و پیگیر فوتبال بوده و کاپیتان تیم فوتبال هنرمندان نیز گردید.

خوانندگی ستار
آن زمان هر کجا که با دوستان دور هم جمع می شدیم بچه ها از من می خواستند که برایشان بخوانم در مدرسه هم برای برنامه های هفتگی و جشن های مدرسه از من دعوت می شد تا برایشان بخوانم.

مطلب مرتبط:  بیوگرافی شری میلر

خرید آهنگ از مرحوم بیات ستار
به پیشنهاد یکی از دوستان، پیش بابک بیات رفتیم. او صدای مرا شنید و خوشش آمد ۱۵۰۰ تومان گرفت یک آهنگ شعر برایمان داد تا بخوانم، از آن به بعد مرتب برای تمرین به استودیو کاسپین می رفتیم.

اولین کار حرفه ای ستار
در همین رفت آمد ها به استودیو کاسپین بابک بیات که کار دوبله سریال خانه به دوش هم در آن استودیو کار می شد با پرویز کاردان، کارگردان سریال آشنا شدیم. پیشنهاد خواندن آهنگ داخل سریال با معرفی آقای بیات به من سپرده شد و من اولین بار در سال ۱۳۵۲ بصورت حرفه ای با این آهنگ سریال شناخته شدم.

شهرت با همسفر ستار
آهنگ همسفر او به صورت تصادفی به گوش فرح پهلوی میرسد. او دستور پخش این آهنگ را در رادیو می دهد همین می شود که صدای ستار با آهنگ همسفر در بین مردم آن زمان که رادیو شنونده زیادی از تلویزیون داشت با استقبال زیادی مواجه می شود.

مهاجرت به آمریکا ستار
یکماه قبل از انقلاب اسلامی با برادرم، خانمش و فرزندش که مریض بود به آمریکا آمدم و در کاباره شکوفه شروع به کار کردم و سپس آنها به ایران بازگشتند اما من در آمریکا ماندگار شدم.

ازدواج ستار
سی و هفت سال است که با همسرم مهناز زندگی می کنم و آشنایی ما در همان کاباره تهران بود بعد از دو سال از آشناییمون تصمیم به ازدواج گرفتیم.

محبوبیت ستار
ستار، گوگوش، هایده و مهستی از جمله نخستین خوانندگانی بودند که پیش از انقلاب به‌طور رسمی از سوی دولت پادشاهی برای اجرای برنامه به کشورهای دیگر فرستاده شدند و بعد از آن حمیرا نیز به آنها پیوست. در طول تمام مدت انقلاب و تاکنون، ستار تنها خوانندهٔ ایرانی است که هنوز به دربارها و جشن‌های رسمی دولت‌های دیگر دعوت می‌شود. ستار اولین خوانندهٔ ایرانی بود که با خوانندگان کشورهای دیگر در یک سالن برنامه اجرا کرد که از مهم‌ترین این برنامه‌ها، می‌توان به کنسرت ستار با گروه بانی ام در دههٔ هشتاد و در شهر لندن اشاره نمود. از دیگر فعالیت‌های بین‌المللی ستار، ضبط یک آلبوم با خوانندهٔ اسرائیلی عیدان رایخل است.

مطلب مرتبط:  بیوگرافی رانبیر کاپور

فرزندان ستار
خانمم قبل ازدواج دو دختر ۵ و ۸ ساله داشت که بعد از شش ماه آنها هم به ما ملحق شدند، بعد هم خودم یک دختر ۳۴ ساله دارم که روانشناس است و در سانفرانسیسکو زندگی می کند. دختر بزرگ خانمم هم ازدواج کرده و یک نوه ۱۵ ساله داریم که هنرپیشه و مدل لباس است و دوست دارد که خواننده بشود. دختر وسطی از دانشگاه «یو.اس.سی» در مدت سه سال و نیم لیسانس گرفته و با ما زندگی می کند.

ریش ستاری ستار
دوستان پیشنهاد دادند وقتی کاری نداری ریش ات را اصلاح کن و هیچوقت هم این کار را نکردم و این ریش ستاری سرقفلی من است.

ریتم و سبک ستار
ستار پس از خروج از ایران، عموماً به موسیقی‌های با ریتم آرام روی آورد. همکاری او با آهنگساز سرشناس ایرانی صادق نوجوکی، سبب تولید آثاری متفاوت همچون «سپید و سیاه»، «عروسی»، «آشتی»، «گل ناز» و… با صدای او و همچنین دو آلبوم، با نام‌های «گلایه»(۲۰۰۱) و «گل‌بانو»(۲۰۰۶) که آلبوم‌های سال وی نیز به‌شمار می‌روند، شد.

تجربه بازیگری ستار
ستار برخلاف برخی خوانندگان دیگر همچون داریوش، ابی، گوگوش، لیلا فروهر و… تجربه بازی در فیلمی را ندارد. هرچند بنا به گفتهٔ او، پیشنهادهای زیادی در این زمینه به ستار می‌شود و حتی یکی از این پیشنهادها که قرار بود ستار در آن به ایفای نقش دانشجویی بپردازد خیلی جدی می‌شود ولی این اتفاق صورت نمی‌گیرد. اما صدای ستار در آن دوران در تعدادی از فیلم‌ها و سریال‌ها پخش شد و فعالیت‌های او در این عرصه به دو سریال و هشت فیلم محدود شد.

مطلب مرتبط:  بیوگرافی سحر قریشی

فعالیت های هنری ستار

آلبوم‌ها:
همسفر ۱۳۵۰
دلتنگی ۱۳۵۳
شام آخر ۱۳۵۴
شازده خانوم ۱۳۵۵
صدای بارون ۱۳۵۶
عید شما مبارک (مشترک با ناصر چشم‌آذر و مهستی) (۱۳۵۹)
مستی ۱۳۶۱
رقیب ۱۳۶۱
بانی ۱۳۶۳
شب عشق (مشترک با هایده و مهستی و ابی) (۱۳۶۴)
بی‌عشق هرگز ۱۳۶۵
گل پونه ۱۳۶۷
قدم رنجه ۱۳۶۹
ضیافت (مشترک با مهستی و عاصف) (۱۳۷۰)
تک خال (شناسنامه) ۱۳۷۰
ایران ایران ۱۳۷۱
سکه طلا (مشترک با شهرام صولتی و شهره) (۱۳۷۱)
نمی‌زارم بری (مشترک با شهرام صولتی و شهره) (۱۳۷۲)
فصل پنجم ۱۳۷۲
دو پرنده ۱۳۷۴
گل گندم (مشترک با مهستی) (۱۳۷۴)
ارمغان (مشترک با دلارام) (۱۳۷۵)
حکایت ۳ (مشترک با مسعود فردمنش)
کوچه
گلایه ۱۳۸۰
ستاره‌بازی ۱۳۸۱
گل‌های غربت (مشترک با گلپا) (۱۳۸۲)
گل‌بانو ۱۳۸۵
دوستان (مشترک با شیلا، سعید محمدی و مرتضی)
چهل سال خاطره

خواننده فیلم:
۱۳۵۷ – امشب اشکی می‌ریزد
۱۳۵۶ – گل‌های کاغذی
۱۳۵۵ – گر برگی نریزد
۱۳۵۵ – شام آخر
۱۳۵۵ – وقتی که آسمان بشکافد
۱۳۵۴ – مرد ناآرام
۱۳۵۴- هیچ‌کسی بابا نمیشه
۱۳۵۳ – مراد برقی و هفت دخترون (خانه‌به‌دوش)
۱۳۴۷ – گرداب گناه

جوایز و افتخارات:
در شب جمع‌آوری وجوه خیریه برای تکمیل دانشنامهٔ ایرانیکا در لندن و در مراسمی که به همت مجیک پرشیا برگزار شده بود، پروفسور مصطفی دربیانی رئیس انستیتوی بین‌المللی مطالعات عالیه (IFSI) شاخه مطالعات معاصر، به ستار خوانندهٔ برجستهٔ ایران دکترای افتخاری در رشتهٔ موسیقی اهدا کرد.

عکس ها و تصاویر اینستاگرامی بیوگرافی ستار

 

4/5 - (16 امتیاز)
1
برچسب ها :

دیدگاه شما

یک دیدگاه

  • علی
    3 سال پیش

    آقا ابدولحسن ستارپور! شما در کاخ شاه و با پول این مردم اسم درکردی، اگه … لای پات بود توهم مث شجریان توی ایران میموندی