بیوگرافی افشین قطبی

بیوگرافی افشین قطبی به همراه داستان زندگی شخصی و عکس های اینستاگرامی
سید افشین قطبی (زاده ۱۹ بهمن ۱۳۴۳، نی ریز)، مربی بینالمللی ایرانی-آمریکایی مربی سابق تیم ملی فوتبال ایران و تیم فوتبال پرسپولیس است.
زندگینامه افشین قطبی
شروع فعالیت ورزشی
او که در نوجوانی ایران را ترک کرده بود، فوتبال را در جوانی در آمریکا شروع کرد. قطبی مدتی کمک مربی تیم ملی فوتبال آمریکا بوده و در دوران سرمربیگری گاس هیدینک، دیک آدفوکات و پیم فربیک در تیم ملی فوتبال کره جنوبی کمک مربی این تیم بودهاست. او در سال ۲۰۰۷ برای سرمربیگری تیم فوتبال پرسپولیس تهران به ایران بازگشت و پرسپولیس را به قهرمانی لیگ برتر ایران رسانید. اما در سال ۲۰۰۸، به سبب آنچه خود «نداشتن احساس امنیت در ایران» عنوان نمود، از سرمربیگری در این تیم استعفا داد و ایران را ترک کردهاست.
افشین قطبی در تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۳۸۸ بعد از برکناری علی دایی به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب گردید.
مربیگری
او در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی در باشگاههای آلیتالیا، آتوباهن، ولی ایگلز و فلایرز آمریکا بازی کرد و بعد از آن تا سال ۱۳۷۶ در دانشگاه جنوب کالیفرنیا بازیکن بود و همچنین از سن ۲۰ سالگی از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۸ سرمربی تیم فوتبال زنان همین دانشگاه بود. قطبی به مدت ۸ سال کمک مربی تیم ملی فوتبال کره جنوبی بود.
قطبی در سال ۲۰۰۷ برای هدایت تیم فوتبال پرسپولیس تهران به ایران بازگشت. وی توانست در اولین سال حضورش در فوتبال ایران، پرسپولیس را به مقام قهرمانی لیگ برتر فوتبال ایران برساند.
در تاریخ ۳۰ مه ۲۰۰۸ میلادی افشین قطبی رسماً اعلام کرد که برای فصلی دیگر در ایران نخواهد ماند و از عقد قرارداد تازه برای هدایت تیم فوتبال پرسپولیس سرباز زد.
وی در این زمینه گفته بود: «پرسپولیس باشگاه من است و در قلبم جا دارد و اگر با پرسپولیس به توافق نرسم با هیچ تیم ایرانی دیگری مذاکره نخواهم نکرد.»
او سرانجام در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۸۷، به همراه همسرش، ایران را به مقصد شهر دبی در امارات متحده عربی ترک کرد.
افشین قطبی در ماه نوامبر سال ۲۰۰۸ میلادی، به سبب آنچه خود «نداشتن احساس امنیت در ایران» عنوان نمود، از سرمربیگری در این تیم استعفا داد و ایران را شبانه، به مقصد دوبی ترک نمود.
افشین قطبی در تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۳۸۸، به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب گردید.
وی در نامهای که در تاریخ ۵ آبان ۱۳۸۹ منتشر کرد، اعلام کرد جهت بازگذاشتن دست مسئولان فدراسیون فوتبال، پس از مسابقات جام ملتهای آسیا ۲۰۱۱ داوطلبانه از تیم ملی فوتبال ایران کنارهگیری میکند. وی در توضیح استعفایش اعلام کرد که هیچگاه از وطنش خداحافظی نمیکند و تا آخر عمر در خدمت ایرانیان است؛ اما به دلیل کم کردن حاشیهها و فشارهای وارد بر تیم ملی فوتبال ایران، برای اینکار پیش قدم شدم. وی عنوان کرد که استعفایش را دو ماه زودتر از شروع مسابقات جام ملتهای آسیا ۲۰۱۱ عنوان کرده تا فشار رسانهها از دوش تیم ملی برداشته شود و تیم ملی در آرامش به آمادگی بپردازد.
وی همچنین اعلام کرد که تمایل دارد پس از جدایی از تیم فوتبال ایران، در یک تیم خارجی به مربیگری بپردازد.
سابقه مربیگری
افشین قطبی هدایت تیمهای زیر را به عهده داشتهاست:
ایالات متحده آمریکا تیم فوتبال زنان دانشگاه جنوب کالیفرنیا (۱۹۸۴–۱۹۸۸)
ایالات متحده آمریکا تیم ملی فوتبال آمریکا (۱۹۹۷–۱۹۹۸) (مربی فنی)
کره جنوبی تیم ملی فوتبال کره جنوبی (دسامبر ۲۰۰۰ – ژوئیه ۲۰۰۲) (آنالیزور)
کره جنوبی سوون سامسونگ (۲۰۰۲ – ۲۰۰۴) (کمک مربی)
ایالات متحده آمریکا لسآنجلس گالکسی (۲۰۰۴) (کمک مربی)
کره جنوبی تیم ملی فوتبال کره جنوبی (۲۰۰۴ – ۲۰۰۷) (کمک مربی)
ایران پرسپولیس تهران (۲۰۰۷-۲۰۰۸) (سرمربی)
ایران تیم ملی فوتبال ایران (آوریل ۲۰۰۹ – ژانویه ۲۰۱۱) (سرمربی)
ژاپن شیمیزو اس-پالس (ژانویه ۲۰۱۱ – ۲۰۱۴) (سرمربی)
زندگی شخصی
خانواده
روایات متفاوتی در مورد خانوادهٔ افشین قطبی، بهویژه هویت پدر او، مطرح شدهاست.
هنگام بازگشت قطبی به ایران برخی رسانهها مدعی شدند که وی پسر عبدالرضا قطبی، آخرین مدیر رادیو و تلویزیون حکومت پهلوی و پسردائی فرح پهلوی، است.
به جهت سویه سیاسی این موضوع در جمهوری اسلامی شایعه مزبور مباحثات بسیاری برانگیخت. اما مدتها بعد قطبی مدعی شد که پدر وی معلم و از اهالی نیریز، استان فارس است و نام وی سید محمد است نه رضا.
حبیب کاشانی، مدیرعامل وقت باشگاه پرسپولیس، هم در کنفرانس مطبوعاتی گفته بود: «اعلام کردند ارتباط خانوادگی با رئیس سازمان صداوسیمای طاغوت داشته و از اقوام نزدیک آنها بودهاست. گفتند او مشکل سیاسی دارد و مسلمان نیست؛ اما کسی که کنار من نشسته، سید است. پدر و مادر او اهل نی ریز بوده و هر دو از بازنشستگان فرهنگی هستند.» قطبی نیز بعدها در گفتگو با بیبیسی فارسی، عنوان کرد که پدرش در سال ۱۳۵۶ به آمریکا رفته و با یک پزشک آمریکایی ازدواج کردهاست.
پس از انتصاب علی دایی به سمت سرمربی تیم ملی فوتبال ایران و
عدم انتخاب قطبی (که در روز قبل انتخاب او به عنوان سرمربی این تیم
قطعی به نظر میرسید) گفته شده بود که به دلیل نسبت دوری که وی
با فرح دیبا داشته، سازمان تربیت بدنی و شخص رئیسجمهور مخالف حضور وی بر روی نیمکت تیم ملی بودند.
در ۱۵ آبان ۱۳۸۹ پدر افشین قطبی برای تماشای بازی ایران و نیجریه به ایران بازگشت. اما خبرآنلاین نام او را «عبدالرضا قطبی» – و نه محمد یا محمدعلی- اعلام کرد و نوشت که او پس از سالها دوری از ایران و زندگی در لسآنجلس به ایران بازگشته و اصلیت نی ریزی دارد.
افتخارات ورزشی
باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران
قهرمانی مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران(۱) ۸۷–۱۳۸۶
شیمیزو اس-پالس
نائب قهرمانی مسابقات جام حذفی فوتبال ژاپن(۱) ۲۰۱۲
عکس های اینستاگرامی بیوگرافی افشین قطبی
- عکس های اینستاگرامی افشین قطبی
- عکس های اینستاگرامی افشین قطبی
- عکس های اینستاگرامی افشین قطبی
- عکس های اینستاگرامی افشین قطبی
- عکس های اینستاگرامی افشین قطبی
- عکس های اینستاگرامی افشین قطبی
- عکس های اینستاگرامی افشین قطبی
- عکس های اینستاگرامی افشین قطبی
- عکس های اینستاگرامی افشین قطبی
دیدگاه شما