بیوگرافی سامی یوسف
بیوگرافی سامی یوسف همراه با جزئیات و حاشیه ها و عکس ها و تصاویر اینستاگرام
سیامک برنجان با نام هنری سامی یوسف ۲۱ ژوئیه ۱۹۸۰ (به انگلیسی: Sami Yusuf) در تهران) تهیهکننده، آهنگساز، ترانهسرا و خواننده بریتانیایی است که در ترانههایش به مضامین معنوی میپردازد.
زندگینامه سامی یوسف
وی فرزند فیروز برنجان با نام مستعار بابک رادمنش آهنگ ساز و ترانهسرای ایرانی است. وی فارغ التحصیل کنسرواتوار رویال موسیقی لندن است. سامی یوسف معتقد به اینترناسیونالیسم اسلامی است. او از سوی مجله تایم آمریکا به عنوان «بزرگترین ستارهٔ پاپ اسلام» و از سوی مجله گاردین انگلستان «ستاره پاپ مقدس» معرفی شدهاست. سامی یوسف خواننده بینالمللی جهان، هفتمین آلبومش را با عنوان «برکت» منتشر و راهی بازار بینالمللی موسیقی کرد.
آغاز کار هنری
در همان اوایل کودکی با سازهای پیانو، ویولن و سازهای ایرانی چون تار و سنتور آشنا میشود. او در ۱۳ سالگی به ایران آمد و با الگو برداری از تار استاد جلیل شهناز، اولین کار حرفه ای خود را پس از بازگشت به انگلستان برای پدرش نواخت. سامی در ۱۸ سالگی به فرهنگستان سلطنتی موسیقی در لندن، یکی از معتبرترین آکادمیهای جهان در زمینه موسیقی رفت تا موسیقی را به شیوهٔ تخصصی بیاموزد.
حاشیه ها
کودکی سامی یوسف
سیامک برنجان با نام هنری سامی یوسف در تیرماه سال ۱۳۵۹ در تهران، ایران و در خانوادهای آذربایجانی متولد شد. او فرزند بابک رادمنش است. او در کودکی به همراه خانوادهاش به انگلستان مهاجرت کرد.
خانواده سامی یوسف
تنها یک برادر بزرگ از خود بنام بارون دارد که از تنظیم کننده های مشهور موسیقی الکترویک می باشد، دو پدر بزرگش اهل باکو آذربایجان هستند که بعدها به تبریز مهاجرت کردند. پدرش بابک رادمنش از آهنگسازان و ترانه سراهای شناخته شده زمان انقلاب هستند که معروف ترین اثر وی آهنگسازی و ترانه سرایی سرود خلبانان، ملوانان می باشد.
مهاجرت به انگلستان سامی یوسف
سامی در ۵ سالگی به دلیل عود بیماری جهاز هاضمه پدرش مجبور شدند برای درمان به انگلستان بروند که با طول کشیدن مدت درمان همانجا ماندگار شدند.
دین و مذهب سامی یوسف
او در برخی از کلیپ های تصویری اش به شکل شمایش سنی مذهب ها نماز می خواند اما پدرش می گوید که تمام اجداد ما شیعه و عاشق اهل بیت (ع) هستند.
اولین کنسرت سامی یوسف
اولین کنسرت موسیقی اش را در مصر برپا کرد که بعد از استقبال وسیع از آن برنامه به کشورهای زیادی از جمله آلمان ترکیه هند و برای اجرای برنامه دعوت شد.
علت ممنوع التصویری در ایران سامی یوسف
گفته می شود سفر سامی به سرزمین های اشغالی، اماکن مقدس مسیحیان و یهودیان، از جمله مکان غسل تعمید حضرت مسیح (ع)، دلیل ممنوعیت پخش آثار وی در صدا و سیما است. همچنین اولین سرود بین ادیان را اخیرا اجرا کرده است که ویدئو کلیپ آن در اردن و فلسطین و اسرائیل تصویر برداری شده است.
ازدواج سامی یوسف
گفته میشود سامی با یک دختر آلمانی بنام مریم که اصالتا اهل کشور مصر است ازدواج کرده، او همواره در کنار یوسف به فعالیت در موسیقی مشغول است. تابحال عکس همسر سامی یوسف بصورت رسمی منتشر نشده است.
معروف ترین آهنگ سامی یوسف
یکی از معروف ترین آهنگ های یوسف، ترانه مادر نام دارد که به زبان فارسی اجرا شده است، او پیش از این، ترانه مادر را به زبانهای انگلیسی، ترکی و عربی اجرا کرده بود. او در چهار اثرش به زبان فارسی خوانده است.
خوانندگان مورد علاقه ایرانی سامی یوسف
من بسیار به موسیقی سنتی علاقهمند هستم. اگر بخواهم اسم ببرم می توانم به استاد شجریان، شهرام ناظری، استاد تجویدی، استاد شهناز و … اشاره کنم. اصولاً موسیقی هرچه سنتی تر باشد بیشتر آن را دوست دارند.
هدف سامی یوسف
سامی یوسف هدفش را ایجاد تفاهم بین فرهنگها از طریق ترویج ارزشهای جهانی و تجلیل از روح انسانی میداند. موسیقی او غالباً دربر گیرندهٔ ترانههایی است با مضامین اسلامی و معنوی. وی همچنین از موضوعات اجتماعی و بشر دوستانه در موسیقی خود استفاده میکند.
موفقیت سامی یوسف
عدهای موفقیت سامی یوسف را به علت چهره او یا کلیپهایی که از آهنگهایش ساخته میشود، میدانند اما بی شک مضامین اجتماعی، آرمانگرایانه و اعتراضی ترانهها و آهنگهایش هم در این موفقیت، بخصوص در موسیقی جهان اسلام، بیتأثیر نیست.
زبان های سامی یوسف
سامی یوسف به زبانهای انگلیسی، کردی سورانی، ترکی استانبولی، ترکی آذربایجانی، فارسی، اردو، مالایی و عربی ترانههایی خواندهاست.
ملیت و هویت سامی یوسف
سامی یوسف در بیوگرافی وبگاه رسمیاش، خود را یک «مسلمان بریتانیایی» معرفی میکند. یوسف در تهران و از والدینی با اصلیت آذربایجانی زاده شده است. او در کنفرانسی خبری در جمهوری آذربایجان گفته: «دو پدربزرگ من اهل باکو هستند. آنها به تبریز مهاجرت کردند و البته من در سال ۱۹۸۰ در تهران متولد شدم. بعداً ما به انگلستان مهاجرت کردیم و من آنجا بزرگ شدم.» وی در مصاحبهای گفتهاست: من به ایران عزیز عشق میورزم و هیچگاه ریشههایم را از یاد نبردهام. سامی یوسف معتقد به اینترناسیونالیسم اسلامی است.
اولین آلبوم سامی یوسف
در سال ۲۰۰۳ اولین آلبومش را با عنوان «المعلم» عرضه کرد. ۲۳ ساله بود که به همراه دوستانش گروهی را تشکیل داد و اولین آلبوم خود بنام المعلم در سال ۱۳۸۲ را تهیه کرد، اما چند سال بعد از آن گروه بخاطر آنچه پدرش افراطی خواندن آن گروه می گوید جدا شد.
دومین آلبوم سامی یوسف
سامی یوسف دومین آلبوم خود را در سال ۲۰۰۵ با نام «امت من» منتشر کرد. ترانه «صلوات» از همین آلبوم برای فیلم «بادبادک باز» به کارگردانی مارک فورستر انتخاب و قرار بر این شد که سامی یوسف ترانه جدیدی را هم برای تیتراژ پایانی این فیلم آماده کند.
آلبوم جعلی سامی یوسف
در ژانویهٔ سال ۲۰۰۹ آلبومی به نام «بدون تو» از طرف شرکت ضبط موسیقی طرف قراردادش منتشر شد، که جعلی است و سامی یوسف اعلام کرد که این آلبوم سومش نیست و در واقع نمونه کامل نشده آلبوم جدیدش است که بدون اجازه و خواست او وارد بازار شدهاست و سبب قطع همکاری اش با شرکت “awakening” شد.
آلبوم سوم سامی یوسف
آلبوم سوم سامی یوسف به نام «هرجا که هستی» در سال ۲۰۱۰ منتشر شد. این اولین همکاری سامی با شرکت ETM International بود. او در این آلبوم به بحثهای فلسفی پرداخته و از هویت مسلمانان و تأثیرات جهانیسازی ترانههایی خواندهاست. از نکات جالب در این آلبوم استفاده از ترانههایی به زبانهای فارسی، ترکی، اردو، مالایی علاوه بر زبانهای انگلیسی و عربی است.
چهارمین آلبوم سامی یوسف
چهارمین آلبوم وی تحت عنوان سلام در سال ۲۰۱۲منتشر شد. او این آلبوم را در سبکها و زبانهای مختلف شرقی و غربی اجرا کردهاست.
پنجمین آلبوم سامی یوسف
پنجمین آلبوم او به نام مرکز در ۱۲ سپتامبر سال ۲۰۱۴ عرضه شد. سامی در این آلبوم به اجرای قطعات در قالب موسیقی سنتی ایران و آذربایجان پرداختهاست. ترانه آهنگ جان جانان از همین آلبوم توسط پدر وی سروده شدهاست.
ششمین آلبوم سامی یوسف
ششمین آلبوم او با همراهی اشعار پروفسور سید حسین نصر اول ژانویه ۲۰۱۵ به نام ترانههای راه منتشر شد. ترانه “زعشقت” در این آلبوم به زبان فارسی اجرا شدهاست.
آلبوم هفتم سامی یوسف
آلبوم هفتم وی در یک فوریه ۲۰۱۶ با نام برکت منتشر شد. سامی در این آلبوم از سبکهای موسیقی هندی، اشعار فاخر عربی و تصنیفهای زیبای کردی و فارسی بهره بردهاست. وی در آلبوم سلام آهنگی به نام “Dryer land” به همراه ” بابک رادمنش ” همخوانی کردهاست.
کنسرتهای سامی یوسف
او تا کنون در دهها کشور جهان از جمله آمریکا، انگلستان، فرانسه، اسپانیا، کانادا، هلند، آلمان، نروژ، سوئد، آلبانی، بوسنی، دانمارک، مصر، الجزایر، آفریقای جنوبی، ترکیه، یونان، جمهوری آذربایجان، تاجیکستان، سوریه، عربستان، قطر، امارات متحده عربی، کویت، لبنان و سنگاپور کنسرتهایی برگزار کردهاست.
کنسرت برای صلح (۲۰۰۷) سامی یوسف
کنسرت برای صلح، در ۲۱ اکتبر ۲۰۰۷ در ورزشگاه ویمبلی در آرنا انگلستان برگزار شد. در این کنسرت که بیش از ۱۲۰۰۰ شرکت کننده حضور داشت، گروه موسیقی اوتلندیش از دانمارک، کریم سلما از آمریکا، سوند ریسون از کانادا و حمزه رابرتسون از انگلستان شرکت داشتند. این کنسرت توسط مؤسسهٔ اوکنینگ و مؤسسهٔ خیریه سازمان امدادرسانی اسلامی مدیریت و برگزار شد. مضمون اصلی این کنسرت دربارهٔ دارفور و صلح در آن بود که روزانه تعداد زیادی از مردم به علت درگیریهای محلی از بین میروند. هدف اصلی این کنسرت جمعآوری کمک برای مردم این منطقه بود که تمامی درآمد حاصل از این کنسرت به مؤسسه خیریه کمک به دارفور اهدا شد و در پایان بیش از ۲٫۲ میلیون پوند جمعآوری شد.
کنسرت در آذربایجان سامی یوسف
سامی یوسف چندین بار به آذربایجان سفر کرده و در برنامهها و شوهای کانالهای تلویزیونی آذربایجان حضور داشتهاست. او دو بار در آذربایجان کنسرت برگزار کرده که آخرین آن ۱۴ و ۱۵ مارس ۲۰۱۵ در سالن کنسرت حیدر علی اف و با عنوان «ساری گلین» برگزار شد در این کنسرت ۱۹ ترانه اجرا کرد، از جمله اجراهای او «ساری گلین»، «جان آذربایجان»، «آیریلیق»، «گئتمه گئتمه» و «کوچه لره سو سپمیشم» بود. در طی اجرای این کنسرت با چهرههای مشهور فرهنگی آذربایجان از جمله عالیم قاسیم اف و نیز غنیره پاشایوا دیدارهایی داشت.
اتفاق جالب کنسرت سامی یوسف
در یک اتفاق جالب طی این کنسرت، در حالیکه حضار سرگرم تشویق وی بودند یکی از علاقهمندان خانم به وی پرچم آذربایجان را هدیه داد. سامی یوسف پس از دریافت پرچم، آنرا بوسید و بر چشمانش نهاد و سپس بر روی پیانوی خود گستراند. کنسرت اول او در آذربایجان در نوامبر ۲۰۰۶ اتفاق افتاد. در آن کنسرت که با مشارکت استودیو حلال و مؤسسه وحدت اجتماعی در سالن کنسرت ایدمان ترتیب داده شده بود، برای اولین بار ترانه «جان آذربایجان» را اجرا کرد.
کنسرت در ایران سامی یوسف
در سال ۱۳۹۳ خبرهایی از برگزاری کنسرت سامی یوسف در شهرهای مختلف ایران منتشر شد، اما این خبر توسط شرکت اندانته رکوردز (شرکت مدیریت و انتشار آثار سامی یوسف) به صورت رسمی تکذیب شد. هرچند دقیقاً یک ماه قبل از انتشار این خبر توسط شرکت اندانته رکوردز، پدر او نیز این خبر را تکذیب کرده بود. سامی یوسف طی انتشار ویدئویی در سایت آپارات از مردم خواسته که بلیط چنین کنسرتهایی را خریداری نکنند و ابراز امیدواری کردهاست که روزی در ایران طی یک دعوت و کنسرت رسمی مردم ایران را ملاقات کند.
کنسرت در اسرائیل سامی یوسف
سامی یوسف در تاریخ دوشنبه ۱۵ تیر سال ۱۳۹۴ به دعوت شهرداری شهر ناصره در اسرائیل کنسرتی برگزار کرد. شهر ناصره شهری عربنشین در اسرائیل است که ۶۰ درصد ساکنان آن را فلسطینیها تشکیل میدهند و به عنوان متحدان عربی اسرائیل شناخته میشوند. این کنسرت به مناسبت ماه مبارک رمضان تشکیل شده بود.
پیام کنسرت سامی یوسف
وی در پیامی بعد از این کنسرت میگوید:”برادران و خواهران عزیز من در شهر ناصره و همه فلسطینیها، از شما برای اینکه به من اجازه دادید مدت کوتاهی را با شما بگذارنم بسیار ممنونم. دیدن این شهر بسیار زیبا برای من شگفتانگیز بود و امیدوارم که روزی دنیا بتواند آن چیزی که من از سرزمین زیبا شما و مردمش دیدم را ببیند. چیزهای زیادی وجود دارد که میتوان از شما یادگرفت. بعضاً من اینچنین انرژی، عشق و روح جمعی و همسازی دینی را مشاهده میکنم. اروپا و بسیاری از دنیا میتوانند چیزهایی را از شما یاد بگیرند. من باید از شهرداری برای دعوتم و نمایش فراوان دوستی و عشق تشکر کنم. تا بار دیگر، من شما را به خدا میسپارم و دعا میکنم. همدیگر را به زودی با عشق و دعا میبینیم.”
پوشش کنسرت سامی یوسف
سامی یوسف در هنگام برگزاری این کنسرت چفیهای منتسب به فلسطینیان و عربهای ساکن سرزمینهای اشغالی بر روی شانههای خود انداخته بود.
واکنشهای متفاوت کنسرت سامی یوسف
با این حال کنسرت او با واکنشهای متفاوتی در صفحات اجتماعی مواجه شد. هر چند که تعداد زیادی از هواداران او از برگزاری این کنسرت ابراز خوشحالی کردهاند اما در مقابل تعداد دیگری هم نسبت به برگزاری این کنسرت در شهر ناصره اعتراض داشتند. علت اعتراض آنان به واقع شدن شهر ناصره در خاک اشغال شده فلسطین توسط رژیم صهیونیستی برمیگردد. برخی چفیه را به عنوان یکی از نمادهای اصلی مقاومت اسلامی میشناسند و این اقدام سامی یوسف را اعتراضی زیرکانه و نرم دانستند. البته پیش از این هم عدهای خواهان شفافیت بیشتر مواضع سامی یوسف نسبت به اسرائیل و فلسطین شده بودند.
فعالیت های هنری سامی یوسف
آلبومها:
معلم (Al-Muallim) ژوئیه ۲۰۰۳
امت من (My Ummah) سپتامبر ۲۰۰۵
هر کجا که هستی (WHEREVER YOU ARE) ارائه شده در ۲۰۱۰
سلام (Salaam) ارائه شده در ۲۰۱۲
مرکز (Centre) ارائه شده در ۲۰۱۴
ترانههای راه ژانویه ۲۰۱۵
آلبوم برکت ۲۰۱۶
تکآهنگها:
او علاوه بر آلبومهایش چندین قطعه نیز بصورت تکآهنگ ارائه کردهاست.
“Supplication” در سال ۲۰۰۷
“A Thousand Times” در سال ۲۰۰۷
“Palestine Forever” در سال ۲۰۰۹
“Hear Your Call” در سال ۲۰۱۰
“I’m Your Hope” در سال ۲۰۱۱ (این آهنگ به همه جوانان دنیا تقدیم شدهاست)
“Never Forget” در سال ۲۰۱۱
“The Source” در سال ۲۰۱۱
“Forgotten Promises” در سال ۲۰۱۱
” it’s game” در سال ۲۰۱۲ (محکومیت اهانت به پیامبر (ص))
“All I Need” سه شنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ (به فارسی همه نیازهای من)
“Inna Fil Jannati” در سال ۲۰۱۶ (در وصف اهل بیت (ع))
“Fiyyashiyya” در سال ۲۰۱۶ (با نوازندگی و حضور سید علی جابری و سید محمد جابری)
“Mawlana” در سال ۲۰۱۸
“Shadowless” در سال ۲۰۱۸
دیدگاه شما