بیوگرافی لیلا حاتمی

6 سال پیش
عکس اینستاگرام لیلا حاتمی
Rate this post

بیوگرافی لیلا حاتمی همراه با جزئیات و حاشیه ها و عکس ها و تصاویر اینستاگرام

لیلا حاتمی (زاده ۹ مهر ۱۳۵۱ در تهران) هنرپیشه سینما و تلویزیون ایران و از اعضای آکادمی اسکار است. وی فرزند علی حاتمی و زری خوشکام و همسر علی مصفا می‌باشد.

زندگینامه لیلا حاتمی

بیوگرافی لیلا حاتمی

لیلا حاتمی در نهم مهر ۱۳۵۱ به دنیا آمد. پدرش علی حاتمی، کارگردان سرشناس سینمای ایران، و مادرش زری خوشکام، هنرپیشه سینما، بود. او در رشتهٔ ریاضی فیزیک در تهران دیپلم گرفت. در دانشگاه پلی تکنیک فدرال لوزان در رشتهٔ مهندسی برق شروع به تحصیل کرد. تحصیل در این رشته را پس از دو سال نیمه کاره رها کرد و به دانشگاه لوزان، سوئیس رفت و آن‌جا ادبیات فرانسه خواند. به علت بیماری پدرش در ۱۳۷۵ تحصیل را نیمه‌کاره رها کرد و به ایران بازگشت. در سال ۱۳۷۷ با علی مصفا ازدواج کرد. از آن پس در تهران زندگی می‌کند. وی دارای دو فرزند به نام‌های مانی و عسل است.
اولین حضورش در سینما در نقش کودکی کمال‌الملک (در فیلم «کمال الملک» به کارگردانی پدرش علی حاتمی) بود. در سال ۱۳۷۰ در فیلم دلشدگان که آن هم ساختهٔ پدرش علی حاتمی بود ایفای نقش کرد. پس از آن در ۱۳۷۵ برای اولین بار در یک کار سینمایی در فیلمی که کارگردان‌اش پدرش نبود (فیلم لیلا از داریوش مهرجویی) نقش یک زن نازا را ایفا کرد و برای آن دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر را گرفت. فیلم موفق دیگر او آب و آتش بود که در آن نقش یک زن روسپی (مریم) را به خوبی اجرا کرد. بازی آتیلا پسیانی زوج و پسر عموی مریم از نکات درخشان دیگر فیلم بود. در تمرینات تئاتر «منهای دو» داوود رشیدی بسیار خوش درخشید اما به دلیل بیماری مجبور خارج شدن از تیم شد.
در سال۱۳۸۹ به همراه اصغر فرهادی و چندی از بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین به جشنوارهٔ فیلم برلین دعوت شد ولی به هر دلیلی که برخی آن را بازی در فیلم بعدیش (پله آخر) می‌دانند در اختتامیه شرکت نکرد. در این مراسم، وی به همراه ساره بیات و سارینا فرهادی برندهٔ خرس نقره‌ای بهترین گروه بازیگران زن شد.
در بهار سال۱۳۹۰ در مراسم فرش قرمز فیلم جرم (مسعود کیمیایی) به همراه علی مصفا شرکت کرد. در تابستان همین سال به دنبال اکران جدایی نادر از سیمین به فرانسه و ایتالیا سفر کرد و در افتتاحیهٔ اکران فیلم همراه با اصغر فرهادی حضور داشت و سر انجام پس از نامزدی جدایی نادر از سیمین در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان اسکار در زمستان سال ۹۰ همراه اصغر فرهادی و پیمان معادی راهی مراسم اسکار در آمریکا شد.
پس از آن در مراسم اختتامیه جشنواره کن شرکت کرد و جایزه بزرگ این جشنواره را به متئو گارونه کارگردان ایتالیایی فیلم واقعیت اهدا کرد. چند ماه بعد لیلا حاتمی به همراه همسرش علی مصفا و فرزندانش برای اکران فیلم پله آخر در جشنواره کارلووی واری راهی جمهوری چک شد و جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن این جشنواره را نیز کسب کرد. بعد از آن در پی اقامت علی مصفا در فرانسه برای حضور در فیلم جدید اصغر فرهادی به همراه وی عازم فرانسه شد و چندین ماه در آنجا اقامت داشت. پس از بازگشتش به ایران در پاییز ۹۲ به همراه علی مصفا در مراسم بزرگداشت داریوش مهرجویی شرکت کرد.
لیلا حاتمی در بیشتر فیلم‌هایش نقش زنی از طبقات بالای اقتصادی یا فرهنگی جامعه، با روحیه خونسرد و شخصیت مستقل و محکم را بازی کرده‌است.
این هنرپیشه از زمان حضور موفق در فیلم جدایی نادر از سیمین در جشنواره‌های معتبر جهانی بارها در لیست زیباترین زنان خاورمیانه جای گرفته‌ است.

مطلب مرتبط:  بیوگرافی پیمان ‌ابدی

حاشیه ها

جشنواره فیلم کن ۲۰۱۴
لیلا حاتمی به عنوان عضو هیئت داوران بخش اصلی شصت و هفتمین دوره جشنواره فیلم کن انتخاب شد. او در حالی در شصت و پنجمین دوره جشنواره کن ظاهر شد که در مراسم پایانی، جایزه بهترین فیلم این دوره کن را به ماتئو گارونه به خاطر فیلم واقعیت اهدا کرد. وی که با لباسی پوشیده در این جشنواره شرکت کرده بود، لباسش از سوی سایت اِل، که اخبار دنیای مد را پی‌گیری می‌کند، به عنوان یکی از ده پوشش برتر مراسم اختتامیه جشنواره کن انتخاب شد. اما معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی ضمن اعتراض به وضعیت سینما، در مراسمی به انتقاد از لیلا حاتمی پرداخت و اظهار داشت: «اینکه هنرپیشه زنی در جشنواره کن یا دیگر جشنواره‌ها با یک لباس بد و مستهجن و حجاب نامناسب ظاهر شود و با مردم نامحرم دست بدهد، الگو می‌شود و این رفتار کجای انقلابی است که ما انجام داده‌ایم؟» وی در ادامه اظهارات خود سینماگران ایرانی را به دلیل آنچه عدم اعتراض آن‌ها به نحوه پوشش لیلا حاتمی عنوان داشت، مورد انتقاد قرار داد.[۸] لیلا حاتمی در این جشنواره با ژیل ژاکوب دبیر و رئیس جشنواره دست داده و روبوسی کرد که انتشار تصویر و فیلم این عمل در فضای مجازی جنجال فراوانی ایجاد کرد.
وزیر ارشاد وقت، علی جنتی، طی سخنرانی این عمل حاتمی را غیرقابل قبول و دفاع دانست.[۵] لاله افتخاری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس اصولگرای نهم، نیز در اظهار نظری خواهان برخورد با مسئله شد.[۵] پس از بازتاب عمل حاتمی در رسانه‌های داخلی و خارجی ایران، ژیل ژاکوب، رئیس جشنواره کن، در صفحه توئیتر خود نسبت به این مسئله و واکنش مسئولان ایرانی در صفحه توییتر خود نوشت: «این جنجال‌ها بی‌اساس است چون این مسئله در فرهنگ غرب کاملاً عادی است. این من بودم که برای بوسیدن خانم حاتمی پیش‌قدم شدم، در آن لحظه، او برای من نماینده سینمای ایران بود.»

جزئیات آشنایی و ازدواج
لیلا حاتمی در مورد آشنایی اش با علی مصفا گفته است که قبل از بازی در فیلم لیلا به هم علاقمند شده بودیم و حس هایی که در این فیلم می بینید همه اش واقعی است. قبل از شروع فیلمبرداری آقای مهرجویی ما را به هم علاقمند کرد و بعد فیلمش را ساخت !
لیلا حاتمی در چند فیلم با همسرش همبازی بود و به همین علت در آن دوران پیشنهادهای دوتایی زیادی به او و همسرش شد. اما او و همسرش نمی خواسته اند تکراری شوند و این پیشنهادها را یا رد می کرده اند یا فقط لیلا حاتمی تنها بازی می کرده است.
جالب است بدانید علی مصفا برای خواستگاری از لیلا حاتمی نزد زنده یاد داود رشیدی می رود. داود رشیدی در یکی از مصاحبه هایش گفته بود که علی حاتمی مثل برادرم بود و از سال های خیلی قبل با هم رفت و آمد خانوادگی داشتیم به طوری که لیلا و لیلی با هم بزرگ شدند.

مطلب مرتبط:  بیوگرافی هری دین استنتون

تسلط به ۵ زبان
خانوم حاتمی به واسطه حضور چند ساله در خارج از کشور و علاقه خود به ۵ زبان زنده دنیا از جمله انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی و فارسی تسلط دارد.

فعالیت های هنری لیلا حاتمی

همکاری با کارگردانان
بیشتر همکاری‌های لیلا حاتمی تاکنون با داریوش مهرجویی بوده‌است. این همکاری‌ها شامل بازی در چهار فیلم (به ترتیب سال ساخت: لیلا، میکس، آسمان محبوب و نارنجی پوش) می‌شوند. در این میان «لیلا» یکی از مشهورترین فیلم‌های مهرجویی است که لیلا حاتمی یکی از به یادماندنی‌ترین نقش‌های خود را در آن به جای گذاشته‌است.
پس از آن ایشان با کارگردان‌هایی چون:علی مصفا، حمید نعمت‌الله، فریدون جیرانی، علیرضا رئیسیان و علی حاتمی (دو فیلم) بیشترین همکاری را داشته‌اند.
لیلا حاتمی شخصاً کارگردان، فیلم‌نامه و نقشی که قرار است به عهده بگیرد را از مهم‌ترین عوامل برای انتخاب پیشنهاد بازی می‌شمارد؛ و معتقد است نقشی که خوب نوشته شده باشد را خوب هم می‌توان بازی کرد. به عقیده او همکاری با داریوش مهرجویی راحت تر از همکاری با دیگر کارگردانان است. همچنین او با کارگردانان فیلم اولی چون صفی یزدانیان – عادل یراقی و سهیل بیرقی همکاری داشته‌است.

داوری در جشنواره‌ها
شصت و هفتمین دوره جشنواره فیلم کن (۲۰۱۴)
جشنواره فیلم پرتقال طلایی ترکیه (۲۰۱۳)
جشنواره فیلم رم (۲۰۱۲)
جشنواره فیلم کاستندورف (۲۰۱۲)
جشنواره فیلم مراکش (۲۰۱۱)
جشنواره فیلم دوویل (۲۰۱۱)
جشنواره فیلم کارلووی واری (۲۰۰۶)
جشنواره فیلم کوتاه دبی (۲۰۰۱)
آکادمی اسکار (۲۰۱۸)

فیلم ها
در دنیای تو ساعت چند است؟ (صفی یزدانیان، ۱۳۹۳)
سر به مهر (هادی مقدم دوست، ۱۳۹۱)
نارنجی پوش (داریوش مهرجویی، ۱۳۹۰)
پله آخر (علی مصفا، ۱۳۸۹) (سی امین جشنواره فیلم فجر)(در نوبت اکران)
آشنایی با لیلا (عادل یراقی، ۱۳۸۹)
جدایی نادر از سیمین (اصغر فرهادی، ۱۳۸۹)
سعادت آباد (مازیار میری، ۱۳۸۹) (پاییز ۱۳۹۰)
آسمان محبوب (داریوش مهرجویی، ۱۳۸۸) (در نوبت اکران)
چیزهایی هست که نمی‌ دانی (فردین صاحب‌ الزمانی، ۱۳۸۸)
پرسه در مه (بهرام توکلی، ۱۳۸۸)
چهل سالگی (علی‌ رضا رئیسیان، ۱۳۸۷)
بی‌ پولی (حمید نعمت‌ الله، ۱۳۸۷)
شیرین (عباس کیارستمی)، ۱۳۸۶)
هر شب تنهایی (رسول صدرعاملی، ۱۳۸۶)
شاعر زباله‌ ها (محمد احمدی، ۱۳۸۴)
حکم (مسعود کیمیایی، ۱۳۸۳)
سالاد فصل (فریدون جیرانی، ۱۳۸۳)
سیمای زنی در دوردست (علی مصفا، ۱۳۸۲)
ارتفاع پست (ابراهیم حاتمی‌ کیا، ۱۳۸۰)
ایستگاه متروک (علی‌ رضا رئیسیان، ۸۰-۱۳۷۹)
مربای شیرین (مرضیه برومند، ۱۳۷۹)
آب و آتش (فریدون جیرانی، ۱۳۷۹)
میکس (داریوش مهرجویی، ۱۳۷۸)
شیدا (کمال تبریزی، ۱۳۷۷)
لیلا (داریوش مهرجویی، ۱۳۷۶)
دلشدگان (علی حاتمی، ۱۳۷۰)
کمال‌ الملک (علی حاتمی، ۱۳۶۳)

مجموعه تلویزیونی
پریدخت (سامان مقدم، ۱۳۸۶)
کیف انگلیسی (سیدضیاء الدین‌ دری، ۱۳۷۸)

گویندگی مستند
در جست و جوی شهرزاد
قالی ایرونی ما
قایق های من

ترجمه‌ ها
فیلم‌ نامه شب افتتاح، ۱۳۸۱
فیلم‌نامه گرترود، ۱۳۸۲
مجموعۀ “شش گفتگو با پیکاسو، گفتگو با پیکاسو دربارۀ تابلوی “زنان الجزیره”، ۱۳۸۲
داوری
شصت و هفتمین دوره جشنواره فیلم کن (۲۰۱۴)
جشنواره فیلم پرتقال طلایی ترکیه (۲۰۱۳)
جشنواره فیلم رم (۲۰۱۲)
جشنواره فیلم کاستندورف (۲۰۱۲)
جشنواره فیلم مراکش (۲۰۱۱)
جشنواره فیلم دوویل (۲۰۱۱)
جشنواره فیلم کارلوواری (۲۰۰۶)
جشنواره فیلم کوتاه دبی (۲۰۰۱)

جوایز

دریافت نشان شوالیه
در سال ۱۳۹۱ سفارت فرانسه طی بیانیه‌ای اعلام کرد نشان ادب و هنر درجه شوالیه توسط وزیر فرهنگ و ارتباطات این کشور به لیلا حاتمی اعطا شده‌است. «این نشان به خاطر خلاقیت هنری یا ادبی یا به خاطر مشارکت در تلالوی هنر و ادب، در فرانسه و در جهان به هنرمندان اعطا می‌شود.»

مطلب مرتبط:  بیوگرافی ماهر زین

کاندید جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن از انجمن منتقدان برای فیلم “سر به مهر”-۱۳۹۲
برنده جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم های ایرانی سان فرانسیسکو برای فیلم “آشنایی با لیلا “-۱۳۹۲
برنده جایزه” پروین” (به همراه ترانه علیدوستی و نگار جواهریان)-۱۳۹۱
برنده جایزهٔ بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره فجر کرمانشاه برای فیلم “سر به مهر” -۱۳۹۱
برنده گوی بلورین بهترین بازیگر زن از چهل و هفتمین جشنواره کارلووی واری برای بازی در فیلم “پله آخر” – ۱۳۹۱
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از سی و مین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم “نارنجی پوش” -۱۳۹۰
برنده خرس نقره‌ ای بهترین بازیگران زن از جشنواره فیلم برلین برای فیلم “جدایی نادر از سیمین” (به همراه ساره بیات و سارینا فرهادی) -۱۳۸۹-۲۰۱
برنده بهترین بازیگر جشنواره مونترال کانادا برای فیلم ایستگاه متروک
کاندید دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در “جدایی نادر از سیمین” -۱۳۸۹
کاندید دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در “چهل سالگی” -۱۳۸۸
کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن از چهاردهمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم “پرسه در مه” – ۱۳۸۹
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و سومین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم “سالاد فصل” – ۱۳۸۳
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بیستمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم “ایستگاه متروک” – ۱۳۸۰
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از هفدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم “شیدا” – ۱۳۷۷
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم “بی پولی” – ۱۳۸۷
برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم “لیلا” – ۱۳۷۵
کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن از ششمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم “ارتفاع پست” – ۱۳۸۱
برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن از پنجمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم “آب و آتش” – ۱۳۸۰
بهترین بازیگر نقش اول زن سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم “آب و آتش” – ۱۳۸۰
سومین بازیگر نقش اول زن سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم “ایستگاه متروک” – ۱۳۸۲
چهارمین بازیگر نقش اول زن سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم “ارتفاع پست” – ۱۳۸۱
برنده جایزهٔ بهترین بازیگر نقش اول زن در سومین جشن منتقدان برای فیلم “بی پولی” ۱۳۸۸
برنده جایزهٔ بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنوارهٔ فیلم حراره برای فیلم “هر شب تنهایی” ۱۳۸۹

عکس ها و تصاویر اینستاگرامی بیوگرافی لیلا حاتمی
Rate this post
0
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه